Kategorier
Teknik

Rengör skärbräda av trä

Snabbrengöring: Spraya på 5-procentig ättika och torka av med papper. Ättika är naturligt desinficerande.

Grovrengöring: Blanda ättika och bikarbonat till en lös smet. Smörj in skärbrädan och låt det verka någon minut Skrubba därefter med varmt vatten. Skölj av och torka.

Grovrengöring 2 Diska av brädan, täck den med salt, gärna grovsalt Skrubba med en rotborste. Låt verka i 30 minuter och skölj av. Torka.

Kategorier
Teknik

Grovrengöring av spisen.

Steg 1

Häll först på ättika sedan rikligt med bakpulver på varm spis. Låt det bubbla och fräsa ordentligt ett tag. Rengör sen med trasa och ljummet vatten.

 


Steg 2

TA BORT SPISFLÄCKARNA MED SOCKERBITAR 🧊 Ni vet väl att man får bort de där extremt envisa spisfläckarna (där inte ens hällskrapan hjälper) med SOCKERBITAR? 😱😍 På de spisar jag testat detta på har det inte blivit repor och det fungerar lika bra på modernare spisar som på de lite äldre vita. 🙌 Men testa på en liten yta för säkerhets skull. DU BEHÖVER: • Sockerbitar (inte snabbitsocker då de smular sönder snabbt) • Pyttelite vatten GÖR SÅ HÄR: 1. Fukta en sockerbit så lite som möjligt. (När det är för mycket vatten faller sockerbiten sönder snabbt.) 2. Gnugga på fläcken med sockerbiten tills den gått sönder. Ta en ny och fortsätt med den. Fortsätt tills fläckarna är borta. 3. Torka bort sockret med fuktig trasa. 4. Avsluta med att putsa spisen med mikrofiberduk och fönsterputsen/mirakelsprayen (på 2 dl ättika, 3 dl vatten och 5 droppar handdiskmedel). 5. Klart! ✨ Behöver din spis också en omgång? 😍💪

Källa: Facebook

 

Kategorier
Teknik

Rengöra mikrovågsugnen

Kör en halv citron på full effekt några minuter.

Sedan är det bara att torka efter. Blir både rent och luktar gott!

Kategorier
Teknik

Göra rent grillgallret

Häll ättika i en sprayflaska. Ta bort gallret från grillen medan det fortfarande är varmt (inte hett).

Lägg gallret på en plastpåse (helst utomhus) och strö över bakpulver.

Spraya med ättikan så att det är rejält blött.

Låt verka en stund och skrubba sedan med borste eller hopknycklad aluminiumfolie.